Tower Defense spel är en genre som det görs extremt mycket dåligt till. Men Tower Defense:Lost Earth är trots sitt generiska namn det bästa TD-spelet som jag har spelat till dags dato. För sakens skull så kallar jag spelaren soldater eller pjäser för “torn” då det heter Tower Defense.

Storyn i spelet är nästan obefintlig men det är en generisk “utomjordingar som anfaller jorden i en post-apokalyptisk framtid”. Men något som alla TD-spel lider utav är obalans. Antingen obalans mellan fiender och spelarens “torn” eller obalans p.g.a. undermåligt designade banor. Detta problem lider inte Lost Earth utav, varje bana är på millimetersprecision uträknad var varje träd, sten eller väg ska gå. Till skillnad ifrån många TD-spel så finns här inte bara ett rätt sätt att klara en bana utan p.g.a den fina balansen mellan “torn” och bana så kan man använda många olika kombinationer utav kombinationer mellan “torn” eller  uppgraderingar utav dessa.

Det finns inte mycket mer att säga om detta spel än att det är så balanserat som ett TD-spel kan vara för tillfället, det är bra grafik och jättebra balansering i spelsystemet. Det kostar 1 USD alltså 7 kronor i svenska appstore – KÖP!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.