En idé kom till mig ganska nyligen, jag har fått höra att jag har en relativt stor samling utav bärbara konsoler (för min relativt unga ålder) Det är inget jag har direkt tänkt på utan jag har alltid älskat tv-spel och i synnerhet möjligheten att kunna ta med sig denna glädje var man än är. Alla små tråkiga stunder av stunder då man måste invänta något(I synnerhet under långa tråkiga resor) så kan man istället fylla dem med några minuter eller flera timmar utav ett roligt spel.

När jag var gäst under podcasten “Spelfokus” så gav jag tips om spelkonsolen Wonderswan, Jag fick intrycket då att många inte känner till den konsolen och att bland nördar så finns det en fascination att veta mer om vad som har hänt i spelhistorien, det finns många intressanta konsoler som har getts ut genom tiderna och detta är något som triggar mig rejält i mitt spelsamlande. Jag älskar känslan av att äntligen få testa eller äga en bortglömd pärla som man har varit nyfiken på i flera år. Därför ska jag med denna “Artikelserie” tipsa er om bortglömda bärbara konsoler som inte många känner till men flera borde spela.

Första delen som kommer snart kommer att handla om en av mina favorit konsoler: Wonderswan, Historien bakom; de olika konsolutgåvorna;spelen man borde testa och var man kan få tag i konsolen lättast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.