Sveriges nya hopp på Metalhimlen heter Death Destruction och kan närmast kallas för en “supergrupp” och består utav: Jimmie Strimell (Dead By April), Henrik Danhage (ex Evergrey), Jonas Ekdahl (ex Evergrey) och Fredrik Larsson (Hammerfall).

Musiken de gör tillsammans liknar inget de har gjort i sina andra musikaliska projekt.
De här grabbarna kan spela sina instrument extremt bra och kompositionerna är framförallt intressanta, vilket är något som den gråa dödsmetal-världen verkligen behöver.

Detta är första gången på länge då jag hör ett Dödsmetallband som kan räknas som “intressanta” och “innovativa”.

Henrik och Jonas får verkligen leva ut musikaliskt här, komplicerade basgångar och gittarsolon som närmas kan liknas vid drone/sludge i sina bästa stunder. Jimmie Strimmel gör också ett bra jobb här, han visar på en stor kapacitet med kraften i sin röst och ett tonregister som man inte trodde att han hade. Fredrik visar på lite intressantare trumtekniker såsom blast-beats och shuffle’s.

DeathDestruction är alltså inget band som är till för att konkurrera med sina andra projekt utan snarare att komplettera vilket hörs tydligt på  deras nysläppta debutalbum.

Skivan börjar starkt i “The Shredding March”, Nivån sätts direkt med denna snabba,hårda och tunga låt som nästan får lite Meshuggah vibbar i sina bästa stunder.

Death and roll influenserna kommer först med låten “Fuck Yeah” där fokuset är det långsamma och “ihärdiga” tempot som håller låten ut. Genres mixas ihop i resterande låtar och skivan håller en jämn och framförallt hög nivå men de sista två låtarna tappar lite i kvalitet.

För de som gillar Metal av den hårdare sorten så är det verkligen värt att kolla in denna skiva!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.