Coldplay testar Electropop?

Jag vet inte vad jag ska kalla deras senaste singel, innan så har de testat melankolisk pop, arena-rock och nu senast med Viva la Vida så har de lyckats skapa något eget, intressant och nyskapande.

Nu kommer deras senaste singel Paradise som börjar med ett organiskt intro utav ambivalenta syntar och en långsam beröring av fina stråkar, efter detta börjar dock överasskningen. Basen som kommer in är distat och låter som taget ur en Elektropoplåt. Versen börjar med stabilt trumkomp som inte gör något speciellt utan bara håller tempot, och det känns som att live så kommer denna låt bli väldigt tråkig då den är inspelat med så gott som bara syntar och violiner som man kan förmoda är datorgenererade. Man hör inga speciella hooks eller riffs som brukar kunna bära upp en Coldplay låt.

Lyriken är en stor, stor besvikelse. Verstexten är enkel och fin men skillnaden mellan texten på vers 1 och 2 är hårfin. Refrängen är ett enda långt “Aahh och OOhh-ande”. Låten är fin men repetetiv, den tillför inget men den är inte direkt dålig. Men med tanke på att Coldplay har skapat några av popvärldens mest intressanta låtar (melodiskt och Lyriskt) så är detta ett långt steg ner.

Paradise var ett dåligt val utav en låt som ska promota deras kommande skiva då jag vet att den skivan innehar betydligt bättre material för en singel, t.ex. Charlie Brown som är en enda lång endorfinkick. Coldplay fans kommer att gilla Paradise säkerligen men i pophistorien som helhet så kommer Paradise vara bortglömt väldigt snart.

Paradise går att köpa i alla digitala musikbutiker såsom iTunes, men mitt tips är att hellre vänta på Coldplays nya album Mylo Xyloto som släpps 24 Oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.