Ett geni har lämnat oss. Steve Jobs har länge symboliserat teknisk-innovation och bra design, lätthanterliga produkter och hans företag Apple har miljontals utav fans.
Steve var den som hjälpte till att starta Apple som företag, hans idé gav resultat i form utav Ipod, IOS och Iphone. Mannen kommer att för all framtid stå i historieböckerna som en man som gjorde allt för att få igenom sin vilja och sina drömmar. Vad jag kan förstå så var han svår att arbeta med men jag har hört intervjuer ifrån många Apple-anställda som säger att de aldrig har haft en lika engagerad och entusiastisk chef såsom han.

Nu i Augusti 2011 så lämnade hans posten som VD för företaget Apple då han under en längre tid har varit svårt sjuk i cancer, hans tanke var att få kliva ner ifrån rampljuset och få mer tid att vila men tyvärr så orkade inte hans kropp längre och han insjönk i en evig sömn Onsdagen den 5 Okt 2011.

Jag har fått mycket kritik på internet för att jag vill hedra minnet av den här mannen, folk säger att jag är Apple fanboy vilket är fel, oavsett vad man föredrar så ska man alltid vara öppen för alternativen för världen skulle bli så tråkig om det bara fanns ett altenativ att välja bland.

Oavsett vad man tycker är bäst: PC eller Mac så är man ignorant och idiotisk om man inte vågar erkänna att Steve Jobs gjorde så otroligt mycket för teknikvärlden.

Det var han som övertygade världen om att det grafiska gränsnittet (UI) och datormusen skulle vara oumbärlig för användandet utav datorer, Han grundade multimiljardföretaget PIXAR. Han var den som satte standarden för Musikspelare med första generationens Ipod, han satte standarden för multimedia spelare med kommande Ipods och Ipod Touch enheter. Han visade världen hur man kunde integrera en dator, en mp3spelare, en handdator och en telefon i en och samma enhet.

Jag är en gigantisk tekniknörd och även fast jag bara äger Pc-datorer så är jag så glad att även OSX finns, Världen skulle vara så tråkig om det inte fanns flera sidor utav samma mynt, även fast jag äger en Androidtelefon så kan jag förstå storheten med Iphone. Och för all framtid så kommer jag älskaatt använda min Ipod Touch och den enheten kommer i mina ögon för alltid vara den bästa mediaspelaren som någonsin har gjorts.

Ett geni har gått ifrån oss och när ändå Megazine är inriktat till nördar så vill jag på något sätt visa er hur mycket respekt jag har till Steve Jobs.

1955-2011

RIP Steve, du var en av de få som gjorde allt för att förverkliga dina visioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.