Jag har sett många dåliga filmer, fler skitfilmer än de flesta skulle våga sig på. Knappast hade jag förväntat mig att hitta någon film som var så knäpp och konstig så att jag skulle ångra mig för att en gång ha fått upp intresset för filmvärldens baksida.

Välkommen till helvetet kallad Rubber.
Detta måste vara filmatiseringen utav dimensionen Limbo (filmen är inte speciellt läskig men det vore värre än den värsta mardrömmen att hamna i den).
Du önskar varje sekund att du kommer vakna upp och komma ifrån den.

Filmen handlar om bildäcket Robert (min namne?!) som vaknar till liv mitt ute i ett kargt ökenlandskap och ska för första gången utforska världen. Han märker snabbt att han har en omättlig törst för blod och för kvinnor.
Parallellt så får man se ett gäng åskådare som står med kikare och ser på Robert när han rullar runt. Varför de lägger sin dyrbara tid på att kolla på ett däck med kikare vet jag inte men manuset ville få till ett meta-perspektiv som totalt spårar ut och leder ingenstans.
Sedan så får däcket Robert psykiska krafter (såklart) och går på en komplett killing-spree. Inget eller ingen kommer undan hans ilska, förutom en tjej med väldigt konstig fransk-accent som Robert konstigt nog blir förtjust i och med detta så börjar Robert förfölja henne.

Filmen försöker snart få till en grindhouse-liknande känsla vilket de nästan lyckas med. Förutom att mördaren är personifierat utav ett däck så hade detta lika gärna kunnat vara filmat utav Robert Rodriguez. För det är lite problemet med denna film: Effekterna är bra gjorda, filmen är faktiskt snyggt filmad. Klippningen är rätt så bra med tanke på vad man ändå försöker sträva efter och man får en grindhouse känsla. Men manuset är så sönderrivet och brutalt misshandlat så man börjar gråta blod efter att halva filmen. Logiken är något man måste slänga ut ur fönstret när man ser på Rubber, och om du spenderar tid genom att försöka analysera filmen ytterligare så är du överdrivet analytisk eller så är du en besserwisser och jobbar som filmkritiker.

Jag hatar Rubber, det är den absolut sämsta film jag någonsin har sett! Handlingen är i teorin riktigt underhållande men utförs riktigt dåligt. Skådespelarna är så kassa så att man får mardrömmar och det finns ingen poäng med filmen.

Varför tipsar jag er då om denna film? Jo, för om ni är lika stora film masochister som jag är så måste ni se denna filmen iallafall en gång i livet. Ni ska se att efter ni har sett Rubber så kommer alla filmer vara mästerverk i jämförelse. Jag slår vad om att ni kommer att hålla med mig.

Det kan inte finnas många som tycker om den här filmen på riktigt.. Budgeten för filmen var 500 tusen USD och till dags dato har filmen dragit in runt 100 tusen USD. Twitter tagga Rubber som #EPICFAIL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.