Musik som vågar att ta ut svängarna känns för mig riktigt spännande. Jag är trött på all dessa frammatade låtarna som pestar ner de flesta radiokanaler. Därför var det ganska skönt att höra Åskfödd. Det är ett svenskt band som blandar traditionell svensk musik med rock.

Deras senaste singel heter “Tysta ska de lyssna” och förutom all folk-rock så blandar de in en heldel rap. Versen rappas fram i stil med det gamla hiphop bandet Snook. Sångaren kan dock inte rappa så bra i mitt tycke, så versen låter lite framtvingad sångmässigt. Instrumenten spelar dock tajt och jag blir lite charmad av att förutom de traditionella rockinstrument så använder de sig även av: Dragspel, mandolin och nyckelharpa. Refrängen är skön och sitter som en smäck där sången låter som om en vikingakör hade släppts loss.

Åskfödds nya singel låter lovande och jag ser fram emot kommande alster ifrån dessa Norrtälje grabbar.
Så länge så tycker jag att ni lyssnar på låten och laddar ner deras fullängdsskiva som finns gratis på
http://www.askfodd.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.