För att fira återkomsten av artikelserien “Veckans B-Film” så vill jag berätta om en film som är så dålig och smaklös så att klockorna stannar av ren besvikelse.

Ett varningens ord Tokyo Gore Police är en blodrik film med väldigt mycket splatter och visuella obsceniteter så om ni inte tål att se blod på film så ska ni nog låta bli att se denna film.
Åldersgränsen i sverige för att få se den är 15 år. Men kom ihåg att i japan och många andra länder så har Tokyo Gore Police en åldergräns på 18år. Håll detta i beaktning!

Filmen handlar om ett Tokyo i framtiden där världen har gått riktigt snett, den Japanska polisen har blivit helt privatiserad och har så gott som tagit över styret över hela japan. Problemet är bara att den japanska polisen styrs av en sadistisk gammal gubbe som har skapat en inrikespolitik som kretsar någonstans i gränslandet mellan anarki och diktatur.

Huvudpersonen i filmen är en kvinna kallad för Ruka, hon jobbar som en specialagent vars arbete är att hitta och oskadliggöra en ny typ utav mutant som kallas för “Engineers” Det är vanliga människor som vid en förloran av en kroppsdel snabbt kan ersätta den med ett bioniskt vapen som är hälften kött och hälften maskin. Låter det fånigt redan?
Lägg till att det även finns en sub-plot där Ruka ska hitta sin fars mördare. En “sekreterare” till polischefen vars humör kan ändras med en knappbrytning, frätande blod a’la Alien m.m.

Nu må ni tro att denna film är svår att få tag på? Fråga mig inte varför men vissa svenska filmbolag har fått en mani på just japanska splatterfilmer så om ni vill se Tokyo Gore Police eller andra ytterst dåliga B-filmer ifrån landet i öster så kan ni hitta dem på så gott som alla filmbutiker eller filmuthyrare.

För er som har en normal filmsmak så rekomenderar jag inte alls Tokyo Gore Police till er, mest för att ni inte har något att vinna genom att se filmen. Då den är överdriven, fånig och storyn är idiotisk.

Men om du är som jag och vissa andra som tycker ibland om att se på totalt skräp så se denna för all del!
Men kom ihåg min varning om att den är överdrivet blodig på en “Peter Jacksonsk” Nivå.
Då Tokyo Gore Police är en av de första japanska splatterfilmerna som har kommit ut i “mainstream-sverige” så är det värt att se den bara för att det väcker en del intressanta diskussioner om vad de svenska filmbolagen tänkte på när de tog in denna film och många andra i samma kaliber.
Jag vet inte om jag tycker om filmen eller hatar den men en sak är säker är att om ni också gillar b-filmer så borde ni se den iallafall en gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.