För att väga upp förra veckans “gore-fest” till b-film så vill jag tips om en relativt välkänd komedi kallad för “Zoolander”

En av Ben Stiller’s mer bortglömda filmer men likväl en av de få filmer då han har fått allting rätt. Filmen handlar om Derek Zoolander som är en självupptagen, korkad och bortskämd modell vars största problem i livet är att han börjar bli gammal, och “ful”. I de flesta filmer som Stiller har medverkat i så har det alltid funnits en satirisk ståndpunkt vari hela ploten höll stadigt fast vid den som betonggrunden till ett hus. Det är ett genidrag att skämta med modevärlden då det är relativt välkänt att modevärlden är väldigt ytlig/ombytlig och ologisk.

Derek Zoolander: Moisture is the essence of wetness, and wetness is the essence of beauty.

Filmen handlar om Derek och hans rumskompisar (som är betydligt yngre än vad Derek är) vars enda mål i livet är att bli kända modeller. (Kul sidofakta är att en av Dereks vänner spelas utav en ung Alexander Skarsgård, långt innan han blev känd i Amerika) Derek’s värld rasar dock när han misslyckas att vinna “Model of the year” priset. Historien drar iväg och blir snabbt helt absurd: Derek blir hjärntvättad, små nordiska dvärgar kommer in som biroller, Milla Jovovich spelar en helt galen rysk modell med uppenbara sadistiska drag.

betyg6Zoolander är en helt rubbad film helt utan logisk eller moraliska poänger men den ger en otroligt rolig underhållning för stunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.