Gish isn’t your average hero; in fact he’s not your average anything. You see, Gish is a ball of tar.

Även om Gish är en liten klump tjära så har en konstigt nog en “mänsklig” flickvän. Jag vill inte veta mer detaljer än så men originellt nog så blir hon kidnappat och Gish måste rädda henne.
Storyn är inte den starkaste i spelet men det är inte det som är grejen. Innovativ kontroll och underhållande bandesign är vad Gish handlar om. I samma anda som Super Meat Boy så måste du navigera dig runt i komplexa labyrint liknande system av kloaker,rör eller liknande miljöer där en klump av tjära trivs i (Hur konstigt det än låter).

Grafiken är supermysig och för tankarna tillbaka till 90talets Pc-spel, musiken är inte extraordinär men jag är iof svag för de “smooth-jazz” influenser som smyger sig in lite här och var.
Kontrollen däremot är spelet starkaste fördel men även den svagaste nackdelen. Problemet ligger nämligen i protagonisten, hur styr man nämligen en tjärklump? Enligt skaparna ChronicLogic så hoppar en tjärklump väldigt dåligt, hopp-mekanismen är nämligen så att man måste trycka på hoppknappen rytmiskt för att kunna hoppa högre och högre. Vilket kan kännas väldigt frustrerande ibland när man har svårt att få in den takt som behöver för att Gish ska få upp farten och höjden i hoppen. Som tur är så behöver man oftast inte hoppa i spelet då man kan klättra på väggar och även ändra tyngden på sin lilla Gish (vilket i spelet kallas för Heavy). Detta gör att man får en helt ny mekanik i spelandet då man kan använda Heavy till att få snabbt upp fart i nedförbackar, man kan öka förstörelsen på fienderna och Heavy hjälper även en att komma till ställen på banorna där man inte kan ta sig till annars.

Gillar du oldschool plattformspel a’la Super Meat Boy?! Köp då Gish. Även fast det är vissa problem med kontrollen så är bandesignen underbar, fysikmotorn är fenomenal (för att vara ett plattformslir) Gish hade fått ett högre betyg om hoppmekaniken hade varit mer förfinad. Helt enkelt; jag gillar att spela Gish de stunder jag vill ha ett klassikt plattformslir. KÖP! det finns en demoversion som du kan hitta där du köper spelet.
Spelet går att hitta på Chronic Logics egna site

Tack vare Chronic Logic så har jag fått ett exemplar att dela ut. Den första som kommenterar detta inlägg med “Jag vill ha Gish” får en Steamkod.
Chroniclogic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.