För mig som växte upp med att blåsa i plastkassetter. För de som växte upp med att få krångliga disketter att vilja läsa rätt, bootsekvenser, glappande videosladdar. För mig så är en stor del av spelintresset just den fysiska aspekten. Att dra fram den där gamla fina konsolen som man matar med gigantiska kassetter. Idag så växer upp barnen med normen att om man vill ha ett nytt spel så tar man föräldrarnas kreditkort, sedan laddar man ner spelet direkt till hårdisken. Jag har verkligen inget emot digital distribution: Indiebundles, Steamreor m.m. Att komma fram idag som en ensam liten spelutvecklare är betydligt lättare än förr. Det finns stora fördelar med digital distribution, att få en stor spridning på sitt spel är så betydligt lättare när man har hjälp av den virala webben och man lider inte utan nackdelarna utav fysiskt media med all den extrakostnad som det innebär. Det ser ut som om att branschen kommer att gå emot total digitalisering men är det bara jag som kommer att sakna den vackra synen som en fin spelhylla ger till ett par nördiga nostalgifyllda ögon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.