Jag känner mig väldigt kluven över den här filmen.

Jag har oftast svårt för filmer med tortyrscener som försöker rida på vågen efter “Saw-filmerna” men på något sätt får “The Woman” mig att vilja fortsätta se filmen, visst den har onödiga scener men som skräckfilm betraktat så är den otroligt intressant.

Varför då tänker ni?
Kortfattat; detta är en skräckfilm som tar sina tittare på allvar. Detta är inte den typen utav skräckfilm som “skrämmer” sina åskådare med sådana otroligt fåniga trick som att en dörr knarrar eller man hör ett dovt kvinnoskrik (Jag tittar åt ditt håll Paranomal Activity) “The Woman” bygger sin skräck med den bästa sortens verktyg: Stämning. Jag hatar våldscenerna i denna film (mycket på grund utav att de är ganska grafiska) men sanningen är att de är mejslade med en sån finprecision så de skapar en mörk och dyster känsla hos den som tittar.

Jag tänker inte berätta något om storyn, det är nämligen den aspekten av filmen som är intressantast. Vissa säger att den är fånig, vissa hävdar att storyn är politiskt förvriden. Jag tänker så här: Storyn är väldigt intressant på det sättet att den är originell. “The Woman” är skolboksexemplet av “B-Film”, den hade väldigt låg budget, okända skådespelare. Men kvaliten som man söker finns varken hos specialeffekterna eller skådespelarna. Jag har tröttnat på alla spökhus-filmer så därför känns detta väldigt uppfriskande. Vill ni se någon skräckfilm som är annorlunda än det ni har tidigare sett? Se då “The Woman”. Filmen är dock absolut inte för alla så se den bara om ni tål våldsamma scener, annorlunda storys och framförallt om ni har ett öppet sinne.

Alla fans utav lite okonventionell skräckfilm borde se denna iallafall en gång!
Se den dock inte när ni vill ha en lättsam film.

Stort tack till Scanbox Vision Entertainment för recensionsexemplaret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.