“Vad i?!”

Vad mina första tankar när jag fick höra att Tv6 skulle producera en tv-serie med zombietema. Att serien även skulle vara inspirerad av den brittiska “Dead Set” gjorde det ju inte sämre. Det som gjorde mig skeptisk var att svenskar sällan brukar göra bra skräckfilmer (Låt den rätte komma in är ett av de få undantagen) Speciellt då det görs så otroligt mycket skräp inom zombiegenren blev jag inte mindre skeptisk.

Nu har dock avsnitt 1 sänts utav tv-serien. Levde den upp till mina förväntningar? Ja och Nej.
Nej på grund utav att den än så länge är alldeles för mycket utav den typiska “highschool-humorn” d.v.s. riktigt fånig humor med bitvisa inslag av kiss och bajs skämt. Inte så smakfullt. Med tanke på vissa utav skämten så antar jag att de försöker flörta med “Shaun of the dead” men skämten i Den sista dokusåpan lyckas sällan med att nå de närmast genialiska skämten som “Shaun” lyckas med. Manuset känns allså lite bristfällig men vad är då det bästa med serien?

Till skillnad ifrån mycket utav tidigare svenska “skräckproduktioner” så är Den sista dokusåpan välgjord. Klippningen är ok, post-production effekterna är diskret hanterade och sticker inte ut. Fotografin är faktist bra och de byter ibland perspektiv med kameran och serien är snyggt filmad. Framförallt så är zombierna välgjorda! Jag har inte sett så bra sminkade i en zombie-film på väldigt länge.

Efter att ha sett avsnitt 1 så är intrycket ändå mycket positivt. Om ni gillar zombie/skräckfilm eller om ni bara vill se en av de få svenska skräckproduktionerna som är välgjorda (bortse ifrån de hemska trailers eller de otroligt fula affischerna som finns utspridda utöver sverige), står ni ut med extremt dålig humor? Se då den sista dokusåpan som går varje tisdag 22.00 på Tv6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.