Varför kommer hon inte?

Vad är det jag har gjort för fel?

Svartsjuka är något som drabbar alla i något skede utav livet. Dinner Date är ytterligare ett spel i kategorin:
“Spel som konst”
Varför är det så att relationer ska alltid fungera på ett visst sätt? Vissa normer är i det närmaste heliga och dessa får absolut inte ruckas på i den minsta lilla mån.
Dinner date handlar om en man som väntar på en tjej som aldrig kommer till dejten som de har bestämt sedan en lång tid innan. Han har planerat inför detta sedan ganska länge, han förstår inte varför just han alltid ska vara ensam.

Dinner date är ett kort spel. Väldigt kort. det tar ungefär 20 minuter att klara och det finns inte mycket till omspelningsvärde. Varför tycker jag då att spelet är så intressant? Jo spelet tar upp många ämnen som är väldigt igenkända för många människor: Ångest, ensamhet, längtan. Spelet protagonist går igenom alla de olika känslostadier som är normalt med tanke på i vilket sinnesstånd han för närvarande är i. Spelet är knappt ens spelbart utan styrkan med Dinner Date är att det känns som att man kommer verkligen in i protagonistens psyke. Blir det djupgående? Inte direkt, men det är om inte annat på en otroligt uppfriskande nivå att se hur seriöst spelmediet börjar bli. Som spel i sig så är Dinner Date inte värt ett köp men som känsla, som en tankeställare eller som ett “statement” om i vilket håll spelmediet borde utvecklas till så är det i närmaste laget obligatoriskt att kolla upp Dinner Date eller liknande spel såsom.

Dinner Date är helt klart köpvärt: den går att hitta här för 30 kr. (3 Euro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.