Fatshark har på kort tid blivit en kraft att räkna med i spel-sverige. Efter genomslaget med Bionic Commando Re-armed och framförallt Lead and Gold så har den lilla studion visat att de verkligen har potential att bli stora.

Nu ger de på sig en genre som är väl beprövad och enligt vissa inte så nyskapande: Post-apokalyptiska actionrollspel.
Fatshark gör dock det hela mycket intressant när de tillför sina egna “drag” in i spelet. Krater utspelar sig i ett post-apokalyptiskt Sverige som har fått en närmast anarkistiskt styre. Små kommuner eller stadsdelar blir till små egenförsörjade nationer, eller vad sägs om “Geronotacy” som är en sorts fri-stad som ligger i Stockholms “Gamla Stan”.

Att låta ett post-apokalyptiskt rollspel utspela sig i Sverige är ett intressant grepp och jag hoppas att de tar inspiration utav Paradox och drar till rejält med de svenska referenserna.
För atmosfären i Krater känns riktigt ljus och lättsam(Lite Borderlandsaktigt).
Så jag tror att spelet skulle må bra att som i stil med Magicka blir lite mer humoristiskt och spela mycket på svenska normer/fördomar/tankesätt. Magicka fick ju en stor genomslagskraft just för att atmosfären i spelet var olikt något annat man har sett innan (även fast själva spelmekaniken var rätt så konventionell)

I sig så är Krater ett dungeon-crawler liknade spel fast med co-op tänket i det att alltid har 3 medhjälpare i sitt team. Pre-alfa koden känns lovande och det ska bli intressant hur det kommer att se ut när man dungeon-crawlar sig igenom Gamla Stan samtidigt som man slaktar horder utav mutanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.