Den här gamla stofilen lever han ens? Tänker ni.

Jo då, meningen var att Black Sabbath skulle spela denna dag men då Tony Iommi fick cancer och Bill Ward hoppade av så hade man förväntat sig en inställd spelning. Icke då!

Ozzy känner en stor kärlek till sina fans så han kom på att det går lika bra att köra ändå. Det som vi fick på Ozzy and Friends spelningen var en resa genom Ozzy’s solokarriär. Han gick igenom kända och mindre kända låtar ifrån de årtionden som han har varit aktiv efter Black Sabbath tiden. Med sig hade han en riktigt stabil backup med artister som blandannat Zakk Wylde som med en skarphet vassare än rakblad lyckades ta sig igenom dessa ikoniska låtar.

Det blir dock riktigt intressant runt mitten utav spelningen för då kommer ingen mindre än Geezer Butler in på scen till publikens jubel. Den kommande en och en halvtimmen så bjuds vi på många gamla Sabbath-klassiker när Geezer fullständigt köttar med basen. Det märks inte att gubben har varit med så länge. Det är 3de gången jag ser Ozzy spela och även fast jag har sett hela original Sabbath spela förut så känns det som att de gamla giganterna har fått ett helt nytt liv när de har en sån otroligt stabilt band bakom sig som hjälper till att ge ett helt nytt liv i låtarna. Det var en positiv överasskning och jag tycker att alla oavsett ålder ska ha sett de här gubbarna spela minst en gång i livet. Det som Ozzy och Black Sabbath har lämnat efter sig är inte bara musik. Det är historia. Ta del av den medans ni kan!

Long live the Prince of darkness. Long live Black Sabbath.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.