En natt som denna, kan inte sova. Tankarna vandrar iväg, blir sugen på att lyssna på lite avslappnande musik så jag söker efter live-klipp utav An0va som jag har pratat om tidigare i Megazine sammanhang. Intervju med An0va

Jag trodde att jag hade hittat det mesta som den här överdrivet genialiske amerikanen har komponerat än så länge men jag hade fel; hittade nyligen en låt som han har gjort som kallas för Flow. Flow är en av An0va’s lugnare låtar, men inleder med en sån stark slinga som sätter sig direkt in i reptilhjärnan så att säga. Låt gå för att man kan gilla låtar på vissa olika plan men Flow är mer än så. Det är en nostalgisk upplevelse som på några få minuter berättar ens livhistoria, oavsett var man kommer och var man ska så vill jag tro på att medvetandet kan snappa upp melodier på ett nästan själsligt plan. En låt som berör ens innersta och beroende på lyssnarens humör så tror jag att man kan tolka Flow på olika sätt. Har tagit upp detta i tidigare texter att jag ser musik som en religion, som en filosofi. Musik med substans kan beröra, hela, lyssna på ens problem när man inte mår bra och framförallt göra en lycklig.

Jag är helt såld på An0va‘s sound i helhet men Flow satte sig som en smocka rakt in i min mage. Blir nästan tårögd, det är en otroligt vacker låt med en bra musiker bakom “d-paden” (An0va komponerar på Gameboy enheter) Jag älskar Flow otroligt mycket, på bara några lyssningar så har den blivit en favorit.

Han vet hur man ska skriva musik som berör, i ärligheten namn så hoppas jag att Daniel Davis som han egentligen heter ska börja skriva musik till filmer.

Lyssna inte på An0va för att du gillar chip-tunes, lyssna inte på honom för att du tycker om progressiv musik / math-rock. Lyssna på honom för att du älskar musik i helhet och vill ha en annorlunda upplevelse.

Sade jag att Flow kan laddas ner helt gratis HÄR!

Denna magiker borde få mer uppmärksamhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.