Tron filmerna och framförallt universumet som kallas “The Grid” har alltid fascinerat mig, filmerna är underbara och de porträtterar upp bra en värld. Problemet med filmerna är att de går knappt in på hur världen och universumet är uppbyggd, därför blev jag otroligt peppad när man kort efter att Legacy hade premiär fick höra att Disney skulle producera en tecknad serie som fokuserar enbart på vad som hände innan för Grid emellan den första och andra Tron-filmen.
Äntligen har nu första avsnittet visats och jag är positivt överaskad. Den har ju barnsjukdomarna som alltid följer med när det gäller pilotavsnitt (Lite överdriven dramatism, mycket backstory om karaktärerna o.s.v.) Men storyn än så länge är väldigt intressant, som man fick reda på i Legacy så har ju Tron dött. Och i Uprising så får man se hur C.L.U. börjar bygga upp sitt imperium. En karaktär som heter Beck (som röstas utav Eliah Wood) bestämmer sig för att inte bara stå och se på efter att en viss händelse i avsnittet sker. Så han bestämmer sig för att i Tron’s namn sabotera en stor statyett utav C.L.U. Som sattes upp i mitten utav staden. Detta medför självklart konsekvenser som jag inte tänker gå in på i texten. Se istället avsnittet istället.

Men för att prata mer om det tekniska så är det så att de tar källmaterialet på största allvar och framför allt så är allt så otroligt vackert animerat. Neon-stilen som är ikonisk för Tron-franchisen finns med här och de mörka färgerna i paletten balanserar upp väldigt fint med all neon.
Musik skrivs utav Joseph Trapanese som hjälpte till att arrangera de orkestrala bitarna i Tron:legacy soundtracket. Vilket hörs; soundtracket i Uprising låter precis som Legacy soundtracket. Vissa låtar är faktist nästan identiska förutom på några få not-skillnader. Det är inte helt ok, om man vill ha musik som låter som att det är producerat utav Daft Punk så kan man gå låta Daft Punk göra musiken.

Episoduppdelningen är väldigt intressant i sig, första avsnittet klockade in på 30 minuter men egentligen så var de första avsnitten producerade i åtanke av att bara vara 10 minuter långa. Vilket gör avsnitt 1 lite fragmentarisk men inget som stör helhetsbilden för mycket.

Jag såg första avsnittet via en en stream som Disney hade men nu så verkar den vara begränsad bara till de som bor i U.S.A. Vilket är en idioti i sig, varför inte låta alla Tron-fans ta del utav avsnittet?. Det ryktas om att Tron:Uprising ska börjas sändas på svenska Disney Channel men hittar inget konkret om när det ska börjas sändas. Så än så länge så känns det som att Uprising blir som en liten hemlighet för resten av världen, det verkar ju vara omöjligt att kunna få tag på avsnitten just nu om man just inte bor i U.S.A. Hoppas att de ändrar på detta för jag ser potential i serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.