Rock of Ages är en film som är baserad på en broadway-musikal ifrån 2006. Filmen fokuserar på fiktiva händelser som utspelar sig i LA’s Sunset Strip. En plats som är känd som 80-tals rockens mecka. Alla de största banden under sent 70-tal till sent 80-tal spelade där.

Filmen börjar när Sherrie flyttar till Los Angeles i drömmen om att bli känd sångerska. Detta går självklart inte så lätt som hon hade förväntat sig men tack vare killen Drew så får hon en fot in på rock-klubben “The Bourbon Room”

The Bourbon Room kommer snart att vara med om sin viktigaste spelning någonsin, de har dåligt med pengar men har haft turen att ha kunnat bokat in bandet “Arsenal” vars diviga frontman “Stacee Jaxx”(Spelad utav Tom Cruise) visar sig inte vara den mest sammarbetsvilliga att arbeta med.

GLEE har förstört en hel del, Rock of Ages “GLEE-ifierar” några av de kändare 80-tals rocklåtarna. Vilket gör att smutsen och snusket som 80-tals rocken har haft som stämpel är helt borta i den här filmen. Även när huvudrollsinnehaverskan får jobb på en stripklubb så känns allting riktigt disney-fierat.

Huvudrollsparet spelar sina roller helt okej, alla de andra är dock rätt så mediokra  i sitt skådespel. Tom Cruise däremot räddar hela filmen, hans roll “Stacee Jaxx” är precis så som skvaller-pressen har framställt honom de senaste åren. Galen, Divig, självupptagen och konstant väck i skallen.
Speciellt scenen då Tom och Malin Åkerman har en “sex-scen” är så absurt så gör det att filmen blir sevärd på ett “so bad its good”-sätt. Då allting är Disneyfierat så ageras alla “sex-positioner” med att de sjunger istället. Scenen är svår att förklara, se filmen bara. Jag har inte skrattat så mycket på bio någonsin.

Rock of Ages är verkligen inte en bra film, i sina rätta stunder så kan den vara intressant då storyn är extremt fånig. Och det faktum att Tom Cruise har en sån underbar roll gör att hela filmen ändå blir sevärd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.