Här fortsätter intervjun med Kim ifrån bandet Dorena. Del 1 hittar ni här!

Q: Ni verkar ha turnerat otroligt mycket på de korta åren ni har varit aktiva, vilket är ert bästa konsertminne än så länge?

Det finns många bra minnen! Men att öppna upp en filmfestival i Makedonien var häftigt. Sedan är vår allra första spelning vi gjorde utomlands ett fint minne. Vi spelade i staden Tczew i Polen, och hade inga förväntningar alls på hur det skulle bli. En timme innan giget var lokalen i princip tom, och vi tänkte att vi kanske hade tagit oss vatten över huvudet med att åka på turné i Europa. Men när det var dags att spela hade det kommit runt 80 pers, och lokalen var nästan full. Mottagandet från publiken var fantastiskt, och vi var lyriska hela kvällen. Då kände man att turnerandet var något man vill fortsätta med hela livet.

Q: Vilket är erat drömställe att spela ett gig på?

Svår fråga! Men vår musik gör sig bra i vackra omgivningar, så kanske någonstans i naturen. I skogen eller vid havet hade varit häftigt tror jag!

Q: Vad brukar ni ha för line-up när ni gig’ar? Kör ni alla “lager” live eller kör ni med samples eller liknande?

Vi gör allt live, och har hållt oss till den principen ända sedan vi startade. Backtracks har aldrig varit något alternativ, även om det antagligen hade förenklat mycket för oss. Jag använder mig av massor med effektpedaler till gitarren för att få fram synthljud och beats som utgör stor del av vår ljudbild. Sen har jag en loopstation som jag loopar live på. Den är i sin tur synkad till en trummaskin som utgör metronom, som vi skickar ut trådlöst till våra in-ear monitorer. Allt så att looparna håller sig tight till bandet.

Q: Hur kom ni på idén att starta ett pleasefund.us projekt?

Jag såg att ett band jag lyssnar på, Arms and Sleepers, hade gjort något liknande via Kickstarter.com. Hela idén med att bidra till något man vill stödja, och sedan få exklusiva prylar i utbyte är fantastiskt bra. Jag tror att många vill stöjda band de lyssnar på, men att de kanske tycker att cd-formatet känns utdött och att det känns onödigt att lägga pengar på något de inte kommer använda. Till vårt projekt kan man välja att köpa specialskriven musik, tavlor med artwork från våra skivomslag, och mycket mer. Saker man kan ha mer glädje av än en cd-skiva!

Q: Vad ska ni göra med pengarna som ni får in ifrån pleasefund.us projektet?

Pengarna kommer att användas till allt som har med skivinspelningen att göra! Hyra av studio och tekniker, tryckkostnader för cd och vinyl, och kostnader som kommer med att åka på turné. Får vi tillräckligt med pengar kan vi lägga de resurser vi vill på detta, och inte känna att vi behöver snåla in på något.

Q: Vad har varit svårast med att vara i bandet?

Det kan vara svårt att pussla in reptillfällen och studiotid för oss alla. Är man fem personer som har jobb, flickvänner, skola, och andra band, så kan det vara svårt. Vi får passa på att tacka Internet som har underlättat det för oss! Det hade blivit jävligt saftiga telefonräkningar annars.
Annars är det inte mycket som är svårt, tycker jag. Jag tror att det underlättar att vi alla är så bra vänner och umgås tillsammans hela tiden på fritiden. Det blir aldrig dålig stämning i turnébussen.

Q: Vad har ni för framtida planer för Dorena?

Spela in vår tredje skiva i höst, och sedan komma ut och turnera så mycket som går. Vi vill spela runt om i hela Europa, och förhoppningsvis även i Asien och USA. Vi ses på vägarna!

Jag vill tacka Kim och Dorena för att de tog sig tid att svara på mina frågor!
Jag önskar bandet all lycka i framtiden och önskar att alla som tycker om Dorena’s musik ska kolla in deras pleasefund.us projekt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.