I det här fallet så gör media mig sur. Expendables 2 har bitvis fått otroligt dålig kritik kastad emot sig. Det har sagts att filmen inte känns modern, att den har väldigt ytlig handling, dåliga skådisar o.s.v.

Dem som tycker så har ingen aning om vad som är poängen med filmen.

För dem som inte vet så var Expendables en sorts “all-star” film vars största poäng var att den samlade ihop olika “giganter” inom action-genren. Framförallt att filmen skulle vara en “hommage” till de gamla action-filmerna. Det vill säga att handlingen ska vara sekundär, det audivisuella ska vara allt.I Expendables 2 så kör de vidare på helt samma spår. Stora explosioner, mycket testosteron, otroligt dålig handling och bara kända action-skådisar som är med.

Handlingen är nästintill irrelevant. Skurken “Vilain” (Jean Claude Van Damme) Vill komma åt ett lager plutonium och för att komma åt plutoniumet så måste han gräva ner sig in i en tunnel, för att lyckas med det så kidnappar han män ifrån den närmaste byn och detta ska Expendable-teamet stoppa.

Om man som filmkritiker hör denna ostiga plot så borde man väl förvänta sig att filmen ska vara fånig? Att den ska vara ytlig?

Expendables 2 bjuder på en storm utav “cameos” ifrån kända skådisar, bra action-scener som utförs väl (Jason Statham gör sina bästa action-scener i den här filmen), ostig plot, mycket one-liners och extremt mycket popcorn-action.

Om ni förväntar er en film som kommer att “blow your mind” så är det här helt fel film för er, om ni är en filmkritiker som tror att alla filmer ska vara kommande oscars-nomineringar så ödsla inte eran tid på Expendables 2. Däremot dem av er som gillar 80-tals action, dem av er som ryser utav välbehag när en gammal veteran kliver in på skärmen. Ni som bara vill ha skön och extremt underhållande popcorn-underhållning men som inte lämnar en berörd. Se då Expendables 2, en riktigt bra action-film om man tar det för vad det är, en action-film.

Varken mer, varken mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.