Walking Dead har rönt stora framgångar. De har bevisat att zombiespel även kan ha en vettig story med fokus på karaktärsutveckling. Den visade att även “peka och klicka” fortfarande fungerar och även att panik och moraliska val kan fungera i ett spel utan att behöva förlita sig på “gubben i lådan skräck”.

Walking Dead är redan som det är ett bra spel, den får spelaren att faktiskt bry sig om karaktärerna men det är ett viktigt moment som det saknar. Förtvivlan. Den yttersta förtvivlan som vrider hjärtat ur kroppen när en karaktär råkar dö, den förtvivlan som infinner sig när man inser att den andra viktigaste karaktären kommer att dö. Medan det inte finns någon räddning.

28 Dagar Senare är en film, ett universum.
Ett universum skapad utav Danny Boyle och Andrew Garland. En värld där zombierna inte bara är farliga när de är i större “hoper” utan där zombierna, eller i detta fall “de infekterade” har övertag emot en människa. De är inte ruttna, de är inte långsamma. De vill inte äta ditt kött utan det enda de vill är att se dig lida till ditt sista andetag. Filmen är till dags dato uppskattad utav skräckfantaster världen över. Den är enligt många en av de bästa, om inte den bästa zombiefilmen som existerar (och då är varelserna i filmen inte ens riktiga zombies)

Filmen hade en budget på 8 miljoner USD men ändå så var den betydligt mer genomarbetad och originell än majoriteten utav filmer idag. Och den har dragit in ungefär 82 miljoner USD bara medan den gick på bio.

Det är en av de få filmer som har fått mig att må dåligt när jag har sett den, inte p.g.a allt blod utan för att man bryr sig om karaktärerna. Man hamnar i den där zonen som alla filmskapare vill försöka få in en i. Men det är så otroligt få som lyckas.

Vill inte ni bli så djupt berörda när ni spelar något så opersonligt som ett zombiespel? Walking Dead har ju bevisat att det går att göra. Vill inte fler spelskapare få sina spelare berörda?

Jag vill se det här spelet, drömteamet vore om Team Silent fick en comeback. Till sin hjälp så får de Quantic Dream. Människorna bakom Silent Hill 1-4 och människorna bakom bla Heavy Rain. Det kan inte bli mer perfekt än så.

Man får väl drömma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.