Detta är en fiktiv-faktabok som är skriven utav Peter Ekberg med illustrationer utav Mattias Olsson.
Fokuset i boken är på utomjordingar och tesen om liv i rymden kan existera.
Boken är en alltså en fiktiv version av en faktabok och även fast den har små korta historier skrivna utav Peter Ekberg så är det myterna, legenderna och sanningen om liv i rymden som ligger i fokus.

Det intressanta är att den tar upp myten om UFO’s på hur de har setts “fiktionellt” likväl som att boken även tar upp hur vetenskapen ter sig till utomjordiskt liv, om sådant finns. Om hur fysiken och naturen ser ut. Kan liv växa på andra planeter?

Positivt är den första uppfattningen jag fick, min vanliga smak på litteratur är ju inte ungdomsböcker men jag hade trevligt med Aliens!. Boken är tyvärr alldeles för kort däremot (men det är väl normen när det gäller ungdomsböcker) men likväl en bra läsning. Det var en del saker som jag lärde mig om rymden som jag inte kände till sedan tidigare. Jag fick en liten nostalgisk tillbakablick till en tid då jag slukade denna typen utav litteratur, jag älskade att som barn läsa faktaböcker och liknande och fick lite samma varma känsla här.

Aliens!” inriktar sig främst till lite äldrebarn / tidigare tonåren, så allt är skriven i lättläst svenska. Det är rikligt med fina illustrationer och faktan är skrivet på ett bra sätt så även fast boken verkligen inte riktar sig till min målgrupp så ser jag ett nöje i att läsa dessa historier. Texterna förenklas ju inte för att det är en ungdomsbok utan teserna och teorierna förklaras ändå på ett respektfullt sätt emot läsaren.
Jag är säker på att rymd-intresserade ungdomar skulle tycka om boken Aliens!.

Aliens! Fakta om UFO och liv i rymden finns att köpa i alla sorterade bokaffärer, kostar runt en hundring och är värt sitt pris. Den är utgiven utav Berghs förlag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.