Uppdrag Silverstjärnan är skriven utav Peter Ekberg.

Voya. Ett rymdskepp som har under 8000 år livnärt diverse människor som år efter år har levt på skeppet efter att ha flytt ifrån planeten jorden.
Livet har flutit på som vanligt på skeppet Voya och den stängda civilisationen som har skapats där har klarat sig fint. Men som med all typ utav isolation så skapar det en viss typ utav stämning, i boken så verkar alla belåtna med sin existens. En existens som är väldigt begränsad i den mån att alla har sina uppgifter. Det finns inga möjligheter för personliga framgångar eller rikedom i sitt liv när man lever på skeppet Voya. Uppdrag Silverstjärnan handlar främst om flickan Arena Trexo som vill bli rymdingengör men förstår att hennes liv kommer att gå i samma spår. Samma rutiner utan några direkt spännande nya erfarenheter.

Det kommer en dag när Arena och två andra ungdomar måste vara med i ett uppdrag, de måste utforska en okänd farkost som närmar sig Voya. Historien utvecklar sig snabbt till en historia om personlig utveckling, att inse vem man är, att förstå sina möjligheter. Och likväl så tar boken upp en del problem som hör med att växa upp, som hör med problematiken att vara tonåring. Hur det är att förstå omgivningen runtomkring sig, var sin plats är. Hur andra ter sig till en som person.

Uppdrag Silverstjärnan är en lättläst bok som passar utmärkt till tonåringar, den beskriver för tonåringar om att det som de känner är helt normalt och nästan alla har samma problem och kriser när det växer upp. Oavsett var man bor så är det lika svårt att bli vuxen.
Förutom känslor och livsupptäckt så tar boken även upp lite andra ämnen såsom miljö, politik, etik med mera. Den innehåller en del som kan vara lärorikt och nyttigt att yngre tonåringar känner till. Boken behandlar dessa ämnen med respekt och det känns aldrig som en “propangda” man läser. I likhet med Peters Aliens! så är all fakta eller alla teorier skrivet på ett sakligt och målande sätt så allt som skrivs känns trovärdigt och genuint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.