Jag är så trött på att folk inte tror på sig själva, att vissa går ett helt liv och klagar över saker som aldrig hänt och aldrig kommer att hända. Att man inte kan vara stolt över sina bedrifter, denna otroligt gamla ideal som har suttit fast som en fästing på svenskarnas ryggar.

Det finns så många människor som föds med rätt så bra förutsättningar i livet men ändå så klagar de över saker som egentligen inte spelar någon roll.
Det är så mycket bitterhet som sprids runt dagligen och det känns inte bra.
Jag tänker mycket på de sociala nätverken i detta fall, där människor kan skrika sig hesa över småsaker som aldrig kommer göra någon skillnad i deras liv eller i någon annans för den delen.
Vad är grejen med negativitet? Jag har börjat tänka positivt hela tiden, jag har försökt att hitta ett sätt att trigga mig till att känna lycka. Låter konstigt men om du känner dig ledsen eller arg någon gång så pröva att bara “skölja av dig det” tänk på något som gör dig glad istället, fokusera all dina ilska eller sorg till något som gör dig glad, tänk på de bra ögonblicken istället för det dåliga. Försök att göra detta till en vana och jag kan nästan garantera att du kommer bli gladare som människa.

Vad är det för mening att bara ta in negativitet i sitt liv? Jag skulle vilja att istället för att klaga på små obetydliga saker så kan väl alla som är medlemmar på olika sociala nätverk istället testa att skriva något positivt? Skriva en komplimang till andra. Vi svenskar är inte speciellt vana att sprida glädje emot varandra, jag försökte för några dagar sedan med just att skicka en komplimang till en jag inte kände så bra. Mitt försök blev besvarad med skräckblandad förtjusning.
Ni kanske tycker att allt detta är strunt men gång på gång har det bevisats att den mänskliga hjärnan är den största faktorn till hur man mår eller känner sig.

Dags för svenskarna att sluta vara så isolerade in i sina personliga sfärer. Försök något nytt! Säg att du är stolt över en bedrift du har åstadkommit, ge någon en komplimang, skit i att stressa dig upp över alla småproblem som inte spelar den minsta roll. Tänk positivt och tänk att du är bra som du är, hjälp till att utrota den här idiotiska Jantelagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.