Madeon har på 2 år gått ifrån att vara en okänd liten 16-åring ifrån en liten fransk by till att vara en av världens största DJ:s. Han har spelat med blandannat Swedish House Mafia och har remixat låtar utav några utav de största namnen inom elektronisk musik och flera kända artister, blandannat Skrillex, har sagt att de ser upp till honom.

Nu har han släppt videon till sin kommande singel “The City” En nu-disco doftande låt där den subtila baktakten, den otroligt peppiga och glada temat och framför allt komplexitet i sång-spåren som gör det till en utav Madeon’s mer originella låtar.

Med sång utav Zak Waters så får låten en mer substans i sig som många house-låtar eller liknande inte kan slåss emot. Jag tycker att elektronisk musik blir mer intressant med bra sång. Gräddet på moset är att sången blir lite “glitchad” i refrängen och allt hamnar som i en släpande baktakt som ger refrängen ett otroligt tryck.

Med ett betydligt större djup i produktionen än tidigare så märker man att den 19 åriga Madeon snabbt blir bättre och bättre. Det kommer inte ta många år innan han är i toppen utav den elektroniska scenen.

Jag älskar den officiella videon till The City. Den porträtterar ett krig utspelad med färgbomber istället för gevär, och med ungdomar istället för stridslystna soldater. Videon ger en intressant under-ton i låten i det att krig är ett luftslott, krig är en konflikt och konflikter kan utspelas olika beroende på omständigheter och situationer. Som musikvideo så hade den varit extremt mörk och dyster om det istället för färgbomber just hade varit gevär. En sådan liten detalj att de istället fokuserade på färger i videon gjorde den istället otroligt munter och lättsinnig. Vilket är ett intressant grepp på där med glorifieringen utav krig. Men det är till en annan diskussion.

The City släpps på alla digitala musikbutiker den 8 oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.