Den 2 okt så släpps Resident Evil 6, spelet som förhoppningsvis gör att Resident Evil får ett nystart som franchise igen. Efter Resident Evil 4 så var serien absolut på topp, men med det femte spelet så tog de en del val som var tvivelaktiga, det var ett bra spel men med stora brister. Capcom verkar dock ha lärt sig utav sina misstag och Resident Evil 6 verkar ha rättat till många utav de stora problemen som var återkommande i Resident Evil 5. Det verkar vara ett betydligt mer genomarbetat än vad det femte spelet var. Jag har länge älskat den här franchisen och är otroligt peppad på att se vad för ändringar de har gjort med det nya spelet. Vilka nya dramaturgiska grepp de kommer ta med storyn, hur actionsekvenserna kommer att fungera o.s.v. Vad den kommer att göra för action och skräck-genren i helhet.

Det har varit en hel del plot serien igenom och det är väldigt många lösa trådar som skulle kunna vävas ihop. Det börjar bli dags att avsluta “Umbrella-eran”. Det finns så otroligt mycket att utforska inom universumet och det vore intressant att se nya perspektiv på världen där T-virus epidemin har utplånat en stor del utav det moderna samhället.

Resident Evil 6 verkar försöka gå tillbaka mer till stämningsskräcken, det är solklart att folk börjar tröttna på “jump-scares” och det är dags för serien som startade det hela att återträda in i spelvärlden.

Som Resident Evil-fanatiker så kan ni förstå att tisdagen kommer att vara den viktigaste dagen i mitt spelår. Jag har otroligt höga förväntningar för detta och medger att jag är lite orolig över vad som kommer att hända. Capcom har en stor tyngd på sina axlar och med tanke på att de sade att Resident Evil 6 skulle bli det bästa spelet i serien så har de en hel del att bevisa med tanke på vad Resident Evil 4 betydde för spelvärlden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.