Det finns gott om post-apokalyptiska spel men nu så finns det ett spel där du ska bidra till apokalypsen.
Plague Inc är gjort utav Ndemic Studios och är ett management-spel där du som spelare ska utveckla en epidemi. Du bestämmer vilken typ utav epidemi det rör sig om, i vilket land den börjar, hur den utvecklas och vilka symptom och liknande utvecklingar den tar på vägen.

Den grafiska biten är egentligen rätt intetsägande och snarlik det mesta man ser inom management-genren. Man ser en världskarta där det enda som händer är animationer i form utav flygplan och båtar som åker runt kartan. Smittan symboliseras utav distinkt röd färg som man ser sprider sig över världskartan vilket ger en absurd effekt på en själv när man får en belöning som spelare när man ser hur världen går i spillror.

Som en del i management-genren så är spelet i sig rätt så minimalistiskt. Musiken är rätt så intetsägande och låter rätt så drönig. Som tur är så kan man ha sin egen musik på i bakrunden. Grafiken är enkel men gör sin uppgift. Det som gör spelet är att hitta de olika taktikerna beroende på vilket virus och vilken svårighetsgrad du har valt. En annan aspekt med spelet som gör stor skillnad för spelbarheten är att man får “pop-up’s” med information om saker som har hänt i spelets värld som kan göra stor skillnad för dig och beroende på vilket val du tar i spelet så kan det ge en helt annan utgång i dina försök om att vinna.

Jag säger “försök” då spelet är otroligt svårt. Det krävs fler än ett försök att klara varje bana, även om du bara spelar på normal svårighetsgrad. Det är ett utmanande spel och jag önskar att de hade kunnat bygga ut spelet med fler val, fler symptom, fler sätt att uppgradera sin epidemi på. Det känns bitvis fattigt bland valmöjligheterna men jag måste erkänna att Plague Inc är ett väldigt beroendeframkallande spel. Jag har suttit ett antal timmar och försökt klara varje bana men det är svårare än man tror att förgöra mänskligheten.

Plague Inc är ett spel för dig som älskar management-spel och vill ha något annorlunda.
Spelet finns på IOS app-store och fungerar till alla IOS-produkter. Spelet kostar 7 kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.