Zedd är en artist som har växt otroligt mycket på en väldigt kort tid. Till en början så skapade han mestadels dub-step. Väldigt oinspirerad dub-step för den delen. Men snart så gick han in mer emot Electro och progressiv-house. Han visade att han var en kraft räkna med då han släppte en remix på Skrillex Breakn a Sweat. En version utav låten som bjöd på en extremt tung bas, glitch och mycket “franska-vibbar”.

Clarity är ett album som går emot samma “progressiva” inriktning. Influenserna är allt ifrån ren dub-step till Fransk House och även en hel del Electro.
Det är en otroligt

Det är här som han förstod i vilken riktning hans musik skulle gå. Efter att ha varit ojämn i sin musik så hade jag inte så stora förhoppningar om Clarity som album. Till min förvånad så visar det sig att Clarity huserar med hit efter hit. Shave it up är en otroligt härlig och uppfriskande låt som får en att bli fylld med adrenalin och jag hoppas att den kommer att spelas flitigt på klubbarna.
En annan favorit på skivan är Lost at sea som är en Daft Punk-doftande ballad som med sina retro-syntar bygger upp en ljudmatta som fullständigt exploderar när den kommande låten Clarity börjar spelas. Det är min absoluta favoritlåt på skivan och artisten “Foxes” som sjunger på plattan har en vacker röst som på ett genialiskt sätt lyckas föra fram låtens historia som handlar om misslyckade förhållanden, svårigheten att släppa tag om det förflutna och förhoppningar om framtiden. Med hjälp utav tjock lager utav syntar och bakgrundsångare så byggs låten upp och crescendot är inget mindre än episkt.

Något Zedd verkligen vinner på i längden är att han (till skillnad ifrån de flesta elektroniska musiker) faktist har intressanta låtar. Det är inte bara en 15 sekunders loop som kör på repetition i 5 minuter tills låten är slut. Det finns fler lager i Zedd’s musik som är värda att upptäcka. När jag lyssnar på hans nya skiva så får jag tillbaka minnen av när jag lyssnade på Daft Punk’s Discovery-skiva. Clarity må inte vara likabra som något utav Daft Punk’s verk men man märker att fransmännens arv ligger i de unga artister som likt mig växte upp med deras skivor.

Man märker att Zedd har mycket kvar att lära, kvalitén på hans låtar går fortfarande i vågor men han blir snabbt bättre och man ser en stor potential i kommande verk.

Clarity har snabbt gått upp i toppen utav flera försäljningslistor världen över och det är lätt att se en stor framtid för den här unga 23-åriga killen.
Det är inte lång tid kvar innan han kommer att sälja slut på arenor.

Clarity går att hitta på varje digital-skivhandel och även på Spotify.
Rekomenderas starkt om du gillar elektronisk musik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.