BatAAr är tillbaka, ett av min absoluta favoritband kommer att släppa en ny ep den 7 November.
Det känns som att detta blir en milstolpe för bandet, Seb som är sångare ska få visa upp ett större röst-spektrum än tidigare och jag är osäker på i vilken riktning som deras musik kommer ta med detta skivsläpp.

De har varit väldigt återhållsamma med teasers för ep’n. Det man har hört än så länge är några sekunder ur titel-spåret “OWLS AND SNAKES“. Det lilla jag har hört berättar om att det finns betydligt fler “lager” i deras musik än tidigare. Det låter mer “arena-rock” än tidigare och musikaliskt så låter det lite som en blandning utav Dir en Grey och Mastodon. Något av det svåraste inom musik är ju att försöka förstå en låt genom att höra en liten teaser, det som jag har hört hittils låter lovande men eftersom BatAAr har sagt ribban extremt högt för sig själva så förväntar jag mig inget mindre än en direkt klassiker.

Ett stort kudos till dem för den ena trailer: “The next step for Art-Metal“. Det är en teaser som egentligen inte visar något utav det nya materialet men på grund utav genialisk editering så kan man inte låta bli att vara otroligt peppad.

Det blir riktigt intressant att få höra skivan när det kommer ut på iTunes, Spotify, Amazon med flera den 7 November.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.