Jag är ett stort fan utav God of War sedan länge, det är måhända inte världens mest “djupa” spelen men det är ändå inte poängen. God of War-serien är en utpost för de som vill ha något spel där kontrollen betyder allt, historien ska inte vara lika viktig. Då Devil May Cry-serien länge har fokuserat på: combos, specialkrafter, lvling och galet stora bossar. God of War-serien har alltid haft en förkärlek för stora bossar men har aldrig direkt haft ett fokus på avancerade attack-mönster.

Detta har ändrats med Ascension. Av de jag fick testa under Gamex så visar de på samma “over the top” galenskap som alltid har varit en stor del av serien.
Men den stora skillnaden är att nu är det ett betydligt större fokus på combos, fler valmöjligheter när det gäller vapen. Man kan plocka upp fiendernas vapen och använda de emot dem, vilket skapar ett betydligt roligare stridssystem när man startar en combo med sina kedjor, fortsätter det med en grapple attack och avslutar det med fiendes eget vapen.

Jag hade riktigt kul med demot och trots att spelet är serien trogen så har den många innovationer såsom en stor förbättring utav stridssystemet, vissa intressanta färdigheter som förändrar hur banorna fortgår.

Det ska bli kul att få se hur spelet är när det kommer ut i mars, jag tvivlar på att jag får en spelupplevelse som
kommer att slå känslomässigt hos mig men jag vet att det kommer att bli en rolig adrenalin-rush med blod, svärd och tentakler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.