Vi på Megazine kom in i en färgglad-värld fylld utav godis, kaffe och glada miner. Vi kom in i ett rum där Nintendo hade satt upp en Wii-U och ett antal 3ds-konsoler.

Jag var inte helt såld på Wii-U innan, men det berodde på att jag var osäker på vad spelen hade att erbjuda.
De spelet som vi har lagt mest tid på när det gäller Wii-U är NintendoLand. Det är helt enkelt för att spelet var så otroligt beroendeframkallande. Det är inte en samling utav mini-spel utan Nintendo själva kallar det för en samling utav “attraktioner” det är vissa spel som körs emot varandra och det finns även en hel del single-player upplevelser som ska ta ett tag att klara av.

Det var underbart att se hur hela NintendoLand var en komplett fan-service: Nya bitpopinspelningar utav gamla mario-låtar, de olika banorna som utspelades i Samus, Link’s och Pikmins värld. Och framförallt all härlig 8-bit’s grafik som smög sig in i vissa banor och menyer.

Vi lade mest tid på att pröva på multiplayer-varianterna, och det var uppfriskande hur väl de har integrerat Wii-U gamepad in i varje spel. Varje attraktion var perfekt balanserad med de olika kontroll-varianterna. En utav mina favorit-attraktioner gick ut på att en spelare med gamepad skulle spela ett spöke, man själv såg hela spelplanen och var varje karaktär befann sig. Man skulle då “fånga” de andra spelarna utan att de skulle märka en. De andra spelarna såg nästan ingenting förutom varandra och de som deras ficklampor lyste upp, de kände däremot vibrationer när “spöket” närmade sig. Detta skapade en härlig panik och ett tvång utav teamwork.

Timmen jag fick med NintendoLand var underbar och jag längtar tills man kan sitta hemma tillsammans med familj eller vänner och spela detta. NintendoLand kommer att bli ett obligatoriskt “party-spel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.