Spelet som garanterat tar priset för årets längsta titel. När jag fick höra om ett Castlevania till 3ds så blev jag försiktigt optimistisk. Jag hade hört att spelet skulle bli helt annorlunda emot tidigare titlar i serien. Så är inte riktigt fallet.
Av det som spelades så visades snarare en titel som hade betydligt mer gemensamt med de äldre Castlevania spelen till Nintendo Ds eller Gameboy Advance. Detta behöver inte vara något dåligt, De äldre bärbara Castlevania titlarna har en viss charm och genialitet i gameplay. De är Metroid-vania spel med perfekt kontroll, perfekt balanserat lvling-system, perfekt musik och är perfekta i ungefär allt annat också.

Castlevania Lords of Shadows Mirror of Fate verkar inte vara det minsta originellt, 3d’n verkar inte göra någon direkt skillnad för upplevelsen. Men musiken är underbar, grafiken är 2,5d i sin all enkelhet och spelet ser skitsnyggt ut på Nintendo 3DS. Jag förväntar mig inte något originellt och vill heller inte ha det. Men om detta kan bli ett bärbart Castlevania i stil med tidigare titlar i serien så är jag nöjd.

Jag är otrolig peppad för Castlevania Lords of Shadows Mirror of Fate och ser riktigt fram emot piskor, zombies och grindande när spelet släpps senare iår till Nintendo 3ds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.