Det har börjat blomstra med VOD-tjänster i Sverige. VOD betyder Video On Demand. Det är en streamtjänst som man betalar en månadskostnad för och får sedan se på obegränsat med TV-serier och film.

Filmnet var en av de första jag testade då jag förväntade mig mycket utav en tjänst som har licenser som blandannat: HBO, Universal, Walt Disney och SF.
Det hela visade sig att vara en överskattning utav deras förmåga. De få filmer och serier de har i sitt utbud håller en jämnhög lägsta nivå.  I deras sci-fi lista så finns det knappt 10 filmer vilket är under all kritik.

Deras sortiment utav TV-serier gör en snabbt besviken. De stoltserar med att de har bland annat Game of Thrones och True Blood. Men det är knappast någon bra plats att börja se dessa serier på. Game of Thrones har de bara säsong 2 utav och True Blood har de bara säsong 5 utav. Det är ett skämt och verkligen inget för den oinbitne som vill börja se en serie.

Deras gränsnitt är lite utav en katastrof. Det är lätt att hitta respektive film men det är otroligt fult. Och sedan det faktum att deras uppspelnings-app krånglar ofta gör det hela inte bättre. Den kraschar titt som tätt när jag testar med Google Chrome på både Windows 7 och Win 8. Sedan det faktum att den inte sparar “bokmärken” i filmen är ett idiotiskt val. Om man pausar och stänger ner mitt i en film så vill man inte behöva spola manuellt till den punkten vid nästa tillfälle.

Sedan så är plattformkompabilitet viktigt. Deras webbtjänst fungerar dåligt i Ios och Android-plattformarna. Och bara en sån sak att de inte har applikationer till de mobila enheterna är ett stort minus. Och när de andra VOD-tjänsterna börjar släppa appar till spelkonsoler också så är det en gåta varför Filmnet inte jobbat mer på detta.

Det är synd. De få filmer som Filmnet har är rätt så bra och håller en hög kvalitet. Men alla negativa aspekter utav deras tjänst väger över och jag ser just nu ingen anledning till varför man skulle betala 49 kr i månaden för detta när konkurrenterna bjuder på bättre alternativ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.