goty2012re6

Resident Evil 6 var ett spel som inte riktigt levde upp till förväntningarna. Men något som Capcom lyckades med perfekt var multiplayer / co-op systemet. När man ska starta spela så kunde man välja mellan olika alternativ som hjälpte dig som spelare att forma den typ utav multiplayerupplevelse som var optimal.

Detta var en intressant vinkel då man börjar äventyret själv, den andra karaktären styrdes då av en AI. Utan fördröjning eller problem så kunde en andra spelare hoppa in sin egna spelsession, och den nya spelaren kunde välja mellan att styra den sekundära huvudkaraktären eller för den delen styra en zombie. Med en drop-in mekanik så kunde den nya spelaren gå in eller lämna någons omgång utan att det märks eller påverkar någons upplevelse.

Sedan med ytterligare spellägen som Mercenaries, Survivor och Predator så fick man betydligt mer variation. Storyläget i Resident Evil 6 var bitvis en besvikelse men med de otroligt välprogrammerade multiplayerlägen så bevisade Capcom att Resident Evil 6 är på ett sätt en ny era inom Survival Horror. Resident Evil har varit känd som en serie som ska upplevas ensam men med Resident Evil 6 så är det bevisat att “skräckspel” förstärks genom att spelas tillsammans.

Det som gör Resident Evil 6 till årets multiplayerupplevelse är att det fungerar så otroligt bra. Jag kan inte komma på ett annat spel i år där det har varit så snabbt, smidigt och enkelt att starta en co-op session. Jag kan inte tänka mig att det har funnits något annat spel i år där tiden ifrån att man sätter in skivan tills dess att man sitter i en co-op session är mindre än 3 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.