The Walking Dead. Äventyrspelet som är utvecklad utav Telltale Games, en studio vars rykte in har varit i topp efter bottentitlar såsom: Jurassic Park: The game och Law & Order: Legacies. Många var fyllda utav tvivel när man fick veta att studio har fått tag i den stekheta licensen med just The Walking Dead, fansen utav comic-serien trodde att den skulle få liknande “behandling” som Jurassic Park: The game led utav. Detta blev dock inte fallet. Med The Walking Dead så lärde de sig utav sina misstag och skapade ett verk som inte bara är värdig licensen i sig utan även ett spel som är en milstolpe i hur man berättar historier, hur historier i tv-spel skulle kunna vara.

Framförallt så var det The Walking Dead som återupplivade “Peka och klicka-genren” (Ifrån de döda), en genre som har varit underrepresenterad i många år men som har fått en nystart. En respekt har kommit ifrån spelare och spelpress. Peka och klicka-spelen har blivit introducerad till en ny generation spelare. Zombies har fått tillbaka den respekt som har gått förlorat tack vare alla kassa filmer/spel de senaste åren.

Det jag älskar mest med The Walking Dead är dock storyn, dialogerna och hur man spelar själva spelet. Det är ingen spoiler att zombierna i spelet är sekundära. Den stora behållningen är att se hur karaktärerna utvecklas under så groteska omständigheter. Man får se och forma hur en grupp människor lever och utvecklas i en verklighet som jag hoppas att ingen någonsin kommer behöva uppleva.
Detta har varit en av de få spel där jag verkligen levt mig in i karaktärernas öden, man lider med dem och mår dåligt när man behöver välja mellan val där man inte vet vilket som är rätt.. Det är det bästa med The Walking Dead, det faktum är att det inte finns några rätta val. Det finns bara gråskalor och då alla dialoger har en tidsgräns så har man inte tid att tänka strategiskt utan man måste alltid göra sina val efter hur man är som person.

The Walking Dead är årets bästa spel utan tvekan och med sitt låga pris så borde alla seriösa spelare testa det här.

walkinggoty

Årets bästa spel, nomineringar:
Robert Elander – Walking Dead
David Grundström – Halo 4
Niklas Storm – Binary Domain
Anna Karlsson –  Mass Effect 3
Danijel Djuric – Hitman: Absolution
Conny Andersson – Walking Dead
Mirjam Lindberg – WOW: Mists of Pandaria
Mikael Brolin – Journey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.