2013 har bara börjat och för inte så länge sedan så skrev vi många artiklar om det bästa filmerna / spelen och så vidare som kom ut 2012. Jag har redan påbörjat min lista över årets filmer 2013 och priset för årets besvikelse går till Gangster Squad.

Gangster Squad utspelar sig i Los Angeles, året är 1949 och landet ligger på sina knän efter andra världskriget.
Mickey Cohen (Sean Penn) har tagit till vara på detta och har startat ett syndikat som styr staden med järnhand.
John O’Mara (Josh Brolin)är en polis som har länge haft som agenda att ta fast Mickey Cohen, nu när Mickey börjar göra staden betydligt farligare så startas ett inofficiellt uppdrag där John ska välja ut ett antal skickliga poliser som tillsammans får använda alla medel för att stoppa Cohen’s tyranni.
gangster-squad-movie-image-emma-stone-ryan-gosling
Detta låter som en underbar grund till en film. Det utspelas under en av mina favoritepoker, det är en intressant backstory och det är riktigt bra skådisar: Emma Stone, Ryan Gosling och Robert Patrick för att nämna några.
Dessa kunniga skådespelare får inte ta någon plats däremot, det är ett så stort fokus på händelser som är menlösa i sammanhanget så att styrkorna med filmen (skådespelarna) får inte ta den plats de förtjänar.
Gangster-Squad_07
Det är en hel del förlösad potential, universumet i sig är annorlunda och intressant. Man vill veta mer om hur detta alternativa Los Angeles fungerar men får tyvärr inte så stor inblick i hur något fungerar. Det känns som att mycket utav filmen är bortklippt och den skulle ha mått bra av att få en timme extra med scener som skulle kunna ha fyllt ut den rätt så tunna soppan som det nu är. Gangster Squad är tyvärr en rätt så medioker film men den är värd att hyra på grund utav de intressanta karaktärerna och den häftiga världen där allt utspelar sig. Jag skulle verkligen vilja se mer filmer där “post-2a världskriget”-epoken får utforskas mer.

betyg5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.