One ok rock är ett band som har länge varit otroligt stora i hemlandet Japan. Mycket på grund utav att sångaren blev känd via pop-sensationen “News”. One ok rock bidrar däremot inte till någon tuggummi-pop utan det är högoktanig rock kryddad med sång som skiftar emellan skrik och rensång. (inte helt olikt bandet )

Nu släpper de sin nya singel Deeper Deeper / Nothing Helps som är annorlunda nog en “dubbel-a” singel. Det vill säga att båda låtarna har lika stor betydelse i det här fallet då b-sidor ofta glöms bort. Vilket även effekten på den här b-sidan ger, låten heter Kasabuta ger inget intryck som fastnar och det är en rätt så medioker låt.
Nothing Helps finns med i DMC: Devil May Cry. Och Deeper Deeper används i Suzukis nya reklamfilmer.

Lyriken i båda låtarna är ganska oförglömliga, mycket i och med att majoriteten av texterna är skrivna på engelska och det innebär konstig grammatik och underliga betoningar som fungerar inom det japanska språket men som låter konstigt för en västerlänning.

22113-oneokrock-484s

Om man bortser språket och budskapen i texterna så får man ett betydligt bättre intryck. Musikaliskt är bandet genier, det finns inte en enda liten detalj inom musiken som man kan klaga på. De har förstått genren de försöker uppnå och har spikat fast sitt sound med en arsenal utav vassa instrument och mästerlig sång.

Deeper Deeper / Nothing Helps finns tyvärr inte på Spotify men den finns på de flesta digitala skivbutiker såsom Itunes.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg8
Deeper Deeper och Nothing Helps är riktigt bra låtar
Kasabuta, Bitvis dåliga texter.

Jag älskar bandets förmåga att ta old-school rock och blanda den med moderna influenser såsom amerikansk garage och math-rock. De har riktigt solida låtar som sätter sig direkt oavsett om man kan japanska eller inte så jag hoppas att fler kommer att uppskatta deras originalitet och talang. Då jag inte har något klagomål med singeln förutom just Kasabuta så jag kan inte säga något annat än köp singeln!
[/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.