Prince of Persia är en spelserie som alltid har legat mig nära hjärtat. Jag kan dra en lång historia om hur underbart det var när jag fick blandannat det första Prince of Persia på en floppy-disk av min far. Jag var 5 år och det var en hel värld som öppnade sig när jag fick för första gången uppleva spelen underbara värld, mer om mitt nörduppvaknande en annan gång.

Jag älskade original trilogin som började med rebooten Prince of Persia: Sands of time, de tre spelen är några utav mina absoluta favoritspel någonsin så jag blev överlycklig när jag fick höra att det skulle komma en ny titel som förvirrande nog var döpt till Prince of Persia som jag för bekvämlighetens skull kommer att kalla för Prince of Persia 2008 i resten utav texten.
prince_of_persia_2008
Jag fick spelet under en tid som innebar mycket förändringar i mitt liv. Prince of Persia 2008 var därför ett spel som förutom att ge mig underhållning även vaggade in mig i en underbar sagovärld där mina personliga problem inte var av betydelse. Det är ett av de få spelen i mitt liv som även har varit som terapi.

Prince of Persia 2008 visar en sagolik värld där det egentligen bara finns 4 karaktärer: Prinsen, Elika, The Mourning King och världen i sig. Världen är förpestad utav Ahriman, kraften i sig kallas för “corruption”, ensamma så skulle de inte kunna göra något men med prinsens stridskunskaper och Elikas magi så kan de tillsammans rena landet igen.
prince-of-persia-2008
Prince of Persia 2008 har inte en jätteavancerad story, spelmässigt så är den inte lika bra som titlarna i Sands of time trilogin. Styrkan med Prince of Persia 2008 är att det skapas en underbart vacker värld som lätt drar in spelaren i ett meditativt stadie som inte är helt olikt det som även Journey har lyckats med. Det är en underbart härlig upplevelse där spelet i sig kanske inte är det viktigaste utan snarare det som spelet vill stå för. Prince of Persia 2008 är ett otroligt underskattat spel som tyvärr står och dammar på de flesta butikers rea-hyllor.

Gör din konsol en tjänst och handla det här spelet. Ett tips är att spela det på en stor tv med ett maffigt ljudsystem. Omedelbar endorfin-rush utlovas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.