DmC-Devil-May-Cry-Captivate-Screenshot-11”Capcom som annars står som utvecklare till en av mina absoluta favoritspelserier: Devil may Cry, har denna gången låtit Ninja Theory fått axla utvecklingen. Ninja Theory har under sin korta tid i branschen utvecklat de kritikerhyllade Heavenly Sword och Enslaved.

Många fans av DmC var kanske överdrivet negativa och oroliga när de fick höra att Capcom inte var de som utvecklade nästa spel i serien. Men då Ninja Theory visat sig vara experter när det kommer till spelkontroll och stridssytem, något som är central i DmC-serien, borde man känt sig trygg med deras val.

Jag har under min genomspelning spelat på ”Nephilim” som är den högsta svårighetsgraden man kan starta med (man låser upp fler svårighetsgrader genom att klara spelet på olika sätt) och jag hade aldrig några problem med kontrollen. De gånger jag misslyckades med en bana var det på grund av mina brister som spelare vilket gjorde att spelet kändes rättvist.

”Style” var ett krångligt och irriterande sätt att byta stridsstil på i tidigare DmC-spel där man fick gå in i menyer för att variera stridssystemet. Detta är något som Ninja Theory helt har slopat vilket gör att man med större finess och enkelhet kan utföra attacker.

Där stridssystemet har fått en tillputsning har också storyn fått en make over med fokus på mer mänskliga och realistiska karaktärer som man i slutändan känner något för. Visst, de första timmarna i spelet kommer ni tycka att Dante är en skithög som inte bryr sig om någon annan än sig själv men man inser, utan att gå in allt för mycket på hur storyn utvecklar sig, att han trots sina superkrafter har problem som vem som helst vilket gör honom mer mänsklig och lättare att relatera till. Kan också tillägga att man i spelets slut verkligen sitter som på nålar. Detta är något få spel i action-genren lyckas med.

I det stora hela så har jag svårt att se några större brister i DmC. Historien är ok, karaktärerna betydligt mer trovärdiga än andra action-spel och röstskådespeleriet är på topp! Stridsystemet känns tajt och striderna som man stöter på i spelet är fenomenala. Jag har inte heller stött på några allvarliga buggar när jag har spelat igenom spelet. Det väntas komma en hel del DLC som kommer att förlänga spelet betydligt och några av dom kommer att vara gratis.
dmc_devil_may_cry_capnlqyw
Jag vet att folk klagar på den nya Dante men i ärlighetens namn så gillar jag honom mer nu än så som han har varit. Han är mer trovärdig och realistisk som karaktär. Så ni som vill ha kvar gamla Dante får gärna behålla honom för den nya är så mycket bättre!

Det kommer säkert inte som en överraskning att DmC är ett spel som jag verkligen rekommenderar er att titta närmare på. Jag anser att Dmc är ett av årets bästa spel och utan tvekan det bästa action-spelet jag spelat på mycket länge. Bra jobbat Ninja Theory!”

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]Ett riktigt bra action-spel och framförallt en av de bättre outsourcade re-bootsen inom spel
betyg9
DmC har allt det bästa som Devil may Cry står för.
Hög inlärningskurva.
[/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.