Mitt intresse för elektronisk musik har vaknat till liv igen tack vare artister såsom Monsieur Adi, Madeon, Skrillex, Aniki, Uppermost och Justice med flera. Intresset för genren har någonstans legat i hibernation ända sedan jag hörde Daft Punk och deras Discovery för första gången. Nu när den “franska” grenen utav elektronisk musik har inspirerat fler och fler nya artister så tycker jag att den elektroniska musiken har blivit intressantare än den har varit på mycket länge! Jag överraskades därför när jag såg att Dans Dakar kommer att ta in bland annat Justice och Pendulum . Två band som kommer att köra sina respektive dj-set och som tydligen ska ge riktigt häftiga shower där ljus och ljud ska vara en lika stor del utav upplevelsen som musiken.

Jag tog då kontakt med Alexander Swahn, som varit med sedan innan Pop Dakar lades ner och Dans Dakar tog över gräsmattorna på universitetet. Han säger att man länge velat starta en festival som ska rikta sig till folk som gillar mer än house, en festival där alla med intresse för elektronisk musik ska få sitt lystmäte. Detta förklarar varför de siktar på att ta in ett sån varierad blandning utav artister och band. Han berättar även att Dans Dakar ska vara en festival för fans i alla åldrar, så förutom klubb-scener och festival-scenerna, som alla har 18 års åldersgräns, så planeras det även konserter och evenemang för de under 18år. En chans för ungdomar att upptäcka och leva ut sin passion till musiken i form utav workshops och konserter. Människorna bakom Dans Dakar vill försöka sprida genren och göra Dans Dakar till den ultimata festivalen för elektronisk musik. Den stereotypiska bilden för genren kanske är att artister bara ”trycker på en knapp och spelar sin musik”. Så är absolut inte fallet utan många artister jobbar lika hårt som till exempel rock och pop-artister.

Jag kan till stor del relatera till denna önskan att få spridning av genren, att mer människor ska förstå att elektronisk musik innehåller lika mycket hårt jobb och kärlek som vilken annan genre som helst. Jag imponeras även utav Dans Dakar’s engagemang och vilja att försöka göra en sådan perfekt festival som det bara går. Jag tycker även det är värmande att se hur Dans Dakar inkluderar ungdomar till sina evenmang då det är vanligt att konserter av den här typen har hög åldersgräns. Mitt mål är att följa Dans Dakar under processen från och med nu till efter festivalen. Det är ett projekt som jag vill få mer kunskap om och jag vill framför allt att fler ska få upp ögonen för ett evenemang som verkar bli ett av årets bästa.

Om ni vill veta mer eller vill komma i kontakt med genierna bakom Dans Dakar så hänvisar jag till deras facebook och deras websida.

Se även fram emot mina kommande intryck om festivalen på Megazine!

774665_548945465117753_1325522646_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.