Jag har länge längtat efter PS-vita titeln Ragnarök Odyssey en sprituell uppföljare till det underbara Ragnarök Online. Ragnarök Odyssey är som dyrast hos Cdon.se enligt pricerunner där den kostar 528 kr. Sony har dock ändrat sin prismodell på PSN. Förut så var en nysläppt digital titel i prisklass med den fysiska utgåvan. Nu så har de släppt en hel del j-rpg titlar till Ps-vita där den digitala utgåvan är markant billigare än den fysiska. I fallet Ragnarök så kostar den just nu 249 kr på PSN. Det är mer än 50% billigare om man jämnför med normalpriset som jag hittade på spelet.

Alla spel hade dock inte en sådan brant pris-kurva. Persona 4 till PS-vita är runt 50-100 kr billigare digitalt.
Det är en kostnad som jag kan uppskatta. Om man inte får fördelen med en fysiska skiva så tycker jag då inte heller att man kan prisätta spelen som om det vore ett fysiskt spel. Det är många kostnader som måste tilläggas för att ett spel ska kunna skeppas, printas och sättas i butik till exempel.

I mitt tycke så är en perfekt digital prisättning något som kan hålla sig jämnt med den fysiska motsvarigheten men då att den nedladdningsbara får vara runt 10% billigare.

Detta är en fråga som blir mer och mer relevant i spelbranschen. Hur förhåller ni er till digital distribution? Vill ni alltid ha era spel i fysiskt format eller är det digitala ibland att föredra?

original

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.