Det var länge sedan jag läste en manga senast, som i likhet med de mesta inom populärkultur så är det lätt att allt blir urvattnad och oinspirerat. Nu så kommer däremot en rätt så oväntad ny manga. Mari Yamazaki som har ritat historie-dramat Thermae Romae sade att nu när hennes serie börjar nå sitt slut så letar hon nya projekt och då Steve Jobs liv fascinerar henne så säger hon att det kommer att bli hennes nästa stora serie.

Jag har ingen koll på Mari som serietecknare men det är modigt att någon vågar på det mastodont-projekt som är att försöka berätta om Steve Jobs. Frågan är vilken vinkel hon kommer att utgå ifrån, man har ju hört många historier om den mannen men det vanligaste man har hört om honom är att han var en mycket “svår” människa. Ett geni men som var nästintill omöjlig att arbeta med. Jag hoppas att hon inte försöker förfina historien utan att hon verkligen kommer att berätta allt om hans liv utan censur. Med ett sådant intressant och annorlunda liv så vill man ha den hela historien och inte något i stil med filmen The social network som i sig var en helt otroligt vinklad historia.

Det finns många obesvarade frågor då den nya mangan annonserades för några dagar sedan. Men då Thermae Romae finns här i väst om än enbart i Usa och England så hoppas jag att Steve jobs mangan får en större publik. För om man inte väljer den anledning att han var en väldigt intressant man så vore det härligt med mer manga här i väst.

Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.