Som nörd så är det alltid kul med ny teknik. År 2013 så kommer de tre stora spelföretagen ha släppt sina respektive stationära. (Microsofts nya är inte bekräftad men antagligen så kommer de inte vilja “hamna efter”.

Sedan så är det året då “homebrew-konsoler” får mer uppmärksamhet. Jag tänker på GCW-zero som har blivit känd bland retrofans. Men också Ouya som med sin stil och approach inte bara försöker få retrospelarnas respekt utan som även försöker slå in sig på den stora marknaden. Dess vapen är ett billigt pris, ypperliga mediafunitioner och även riktigt lovande tredjeparts-spel. Det blir ett spännande år att vara gamer.

De bärbara konsoler såsom 3DS och PS-vita kommer att fler titlar och framförallt större titlar iår och även mer connectivity med respektive stationära motsvarande konsol.

Sedan så förkortas bryggan emellan dator och spelkonsol. Internet blir en större del av spelkonsolernas operativsystem, spelkonsoler är mer som mediamaskiner idag med film, ljud och media-appar. Och när den kommande Playstation 4 helt består utav PC-komponenter så ser vi en närmare integration emellan plattformarna.

Det är svårt att veta vad framtiden kommer att ge oss gamers men det enda jag vet är att det kommer att bli ett mycket intressant spelår, inte bara spelmässigt utan framförallt hårdvaramässigt.

ouya-xl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.