Cult of Luna ett av Sveriges mest prestigefyllda band inom metal-genren har sedan länge varit inaktiva. I år har de sin återkomst och de låter inte sina fans ha väntat förgäves. De har nyligen släppt skivan Vertikal och Passing Through är den första singeln ifrån just den skivan.

Passing Through är en utav de mer själslitande spåren på Vertikal! Bandet har alltid varit kända för att ha mycket vemod, depression och desperation i sina låtar och nu har de lyckats nå en helt ny nivå.
Skrikande och överdistade gitarrer blandas med en vemodig sång som med sin röst berättar en historia om en människa vars liv har försvunnit, den här personen har levt i ett helvete skapat av sig själv. Ett helvete där den enda vägen ut är apati.

En vemodig men ändå otroligt vacker låt med en passande musikvideo som ger en helt ny nivå till berättelsen.
Passing Through är en otroligt stark singel ifrån ett av årets starkaste skivor.

Om det inte vore nog så släppte bandet häromdagen en akustisk version av låten med tillhörande video som är inspelad i ett snöigt Finland. En video ni kan se här

410679409_640

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.