Dorena är ett post-rock band som jag har följt under en lång tid, jag har t.ex. tidigare skrivit om deras crowdfunding-projekt som skulle finansiera deras nya skiva. Projektet blev fullbordat och resultatet är Nuet.

Deras tidigare skivor har bjudit på post-rock av den mer positiva skolan, i likhet med Explosions in the sky och Toe så har Dorena alltid fokuserat på att bygga ljudbilder som ska berätta historier om kärlek, drömmar och lycka. Dorenas två första skivor lyckades med detta men med Nuet så har de tagit sin vision till nästa nivå.
Nuet är inget annat än 7 låtar med omedelbar och ihållande eufori.

Det har varit en spännande resa att ha följt dessa skickliga musiker sedan debuten 2007. Att se hur de går ifrån klarhet till klarhet och att de vid varje ny skiva överraskar en med hur de ständigt lyckas att återuppfinna sig själva. Med influenser av chip-tunes, irländsk rock, ambient och math så bjuder Nuet på nya upplevelser som inte gör en besviken. My childhood friend börjar med att långsamt och nästan eteriskt skapa en ljudbild som fullständigt exploderar när det “Dropkick Murphys”-liknande riffet tar tag i låten och
Her comforting touch leds utav en melodislinga som är som lånad ur en distad Commodore 64 högtalare.
Inte en enda låt på skivan är lik den andra och varje spår bjuder på något nytt och annorlunda.

dorena-nuet

Produktionen riktigt bra och varje låt låter riktigt bra oavsett om man lyssnar via kassa mobilhögtalare eller om man hör skivan via ett maffigt ljudsystem.

De säger att det är svårt att vara kritisk mot något som är dåligt men det är nästintill omöjligt att vara kritisk emot något man tycker så här mycket om.

Som en skiva så är Nuet perfekt.. Det finns inte ett enda snedsteg, inte ett enda fel. Musikaliskt så är varje spår framförd på ett sätt som bara kan beskrivas som: “perfektion”.
Den känsla som den här skivan förmedlar är obeskrivlig. Det är ren och ofiltrerad lycka som Dorena bjuder på.
Jag älskar Nuet och den är inte bara ett av året bästa skivor utan den blev snabbt även en av mina absoluta favoritskivor. Tack Dorena.

Köp skivan NU! via http://www.dorenamusic.com/.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg10
Perfektion. Den här skivan är underbar. Det är inte bara musik utan mer än spirituell upplevelse.
Det enda nackdelen är att Dorena spelar mycket sällan i Sverige så det kan ta tid innan man får höra den här underbara skivan live.
En skiva som efter ett par lyssnar blev en av mina absoluta favoritskivor. Även om du inte gillar post-rock så borde du uppleva Nuet.
[/box]

Se Dandelion framföras live:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.