Historien i korta drag känner väl de flesta till numera: Django (Jamie Foxx) spelar Django, en slav som får ett förslag ifrån Dr. King Schultz (Christoph Waltz) som kommer att innebära att Django blir en fri man.

Tarantino har ju en benägenhet att göra varje film som en hyllning till en viss genre: Kill Bill 1 & 2 (Japanska och Kinesiska action-filmer), Pulp Fiction (Pulp, Exploitation) och Reservoir Dogs (Deckare, gangster). Django Unchained är en ren hyllning till spagetti-westerns och blaxploitation-filmer. Effekterna som används är väldigt lika de praktiska effekter som användes i filmer ifrån 70-80 tal. Dåligt producerat fejkblod, vajrar och så vidare. Rekylen på någon som blir skjuten är extremt överdriven i Django Unchained och detta är en utav detaljerna jag kan uppskatta med produktionen.

Problemet med Django Unchained är att den inte innoverar det minsta. Storheten med Django Unchained är att den inte innoverar det minsta. Detta är delvis vad man förväntar sig utav en Tarantino film och om man gillar hans tidigare alster så finns det ingen som helst anledning att inte se denna på bio. För även fast den inte tillkommer med något nytt så gör den perfektion utav det som den har. Den innehåller mästerliga skådespelarinsatser, där min favorit är Christoph Waltz och hans karaktär Dr. Schultz är den karaktär som stjäl hela föreställningen. Karaktären är så otroligt bra skriven och Christoph framför den med en sådan precision så varje gång Dr. Schultz pratar så blir man som trollbunden utav den råa talang som han utstrålar.

Django: Unchained är helt klart en sevärd film. Bra produktion och suveräna skådespelare gör det hela till en mycket härlig upplevelse! Och om du gillar filmer i exploitation-genren så är detta något du måste se.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg6
Christoph Waltz är helt fenomenal och han var verkligen värd sin Oscars statyett för rollen som Dr. King.
Django som ska föreställa huvudkaraktären är den som får minst plats i filmen.
Kanske inte Tarantinos bästa men om man ska se någon Tarantinofilm så ska Django: Unchained vara en utav dessa.
[/box]

Django-Unchained-10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.