Röjar-Ralf var en riktigt mysig film som innebar många nostalgiska referenser, bra produktion med en lite smått förutsägbar story.

Något som verkligen fastnade hos mig dock var soundtracket, Henry Jackman gjorde ett fenomenalt jobb med musiken Det var filmmusiken med en hit utav 8-bits soundtrack. Men något som gjorde mig som mest förvånad är att musiken i Hero’s Duty-scenen utav filmen. Det lilla man hör är en helt okej låt men som inte låter så speciellt. Däremot så gjorde gruppen Noisia en remix på låten “Bug-hunt”. En remix som förvirrande nog är den versionen utav låten som är på det officiella soundtracket.

Poängen med låten är att det är den typ utav musik som man aldrig trodde skulle få höra i en Disney-film. Det är en låt som påminner smått om Daft Punk med det “franska” ljudet på den ledande melodislingan. Självklart så finns dubstep-trummorna där likaså de ikoniska samplingarna.

Det är ovanligt att höra sådana här typer utav låtar i barnfilmer men jag skulle inte klaga om vi kunde få in mer “vuxen” musik i barnfilmer. Oavsett om det är Electro, Pop eller Jazz.
Bra musik behöver ingen åldersgräns.

http://youtu.be/2WI670f4QsY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.