Det finns gott om bra festivaler för den musikintresserade. En av de festivaler som har utmärkt sig som mest internationellt är Roskildefestivalen.

En utav de få Nordiska festivaler som bryter ny mark och alltid lyckas förbättra sig själv, år efter år. Detta märks inte minst på de otroliga bokningarna de brukar få. I år så är bland annat Queens of the Stone Age, Kraftwerk, Rihanna och Volbeat bokade. Det finns något för alla som gillar musik, jag tror att en utav de viktigaste aspekterna med att ha en gigantisk festival är att ha ett brett spektrum utav artister bokade! Roskilde har ju garanterat lyckats med detta i år. Det finns allt ifrån ambient post-rock (Sigur Rós) till nyskapande pop-kollaborationer (INGRID feat. LYKKE LI, PETER BJORN AND JOHN, MIIKE SNOW, COCO, J. ÅHLUND and GUESTS) till så otippat som “Extrem-metal” (Anaal Nathrakh). Variationen på band är otrolig och det ska bli intressant att se hur årets Roskilde Festival kommer att bli!

För dig som inte vill förhålla dig till att lyssna på bara en musikgenre så verkar Roskildefestivalen bjuda på ett smörgåsbord utav bra artister i år. Jag blir väldigt imponerad av att de lyckas boka Anaal Nathrakh som är ett band jag tycker riktigt mycket om, och när det lyckas boka ett band som väldigt sällan ens syns offentligt så visar det på vilket stort och bra rykte festivalen har.

PR 9 Vegard S. Kristiansen - mail@vegardsk.com

Från 29 Juni till 7 Juli så kommer denna lilla Danska stad förvandlas till ett paradis för musikälskare.

För mer information så gå till roskilde-festival.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.