Mina förväntningar för den här filmen har varit lägre än vad som är fysiskt mätbart. Nu har Warm Bodies precis haft premiär och jag kände ett tvång av att se den.

Warm Bodies handlar om zombien “R” som har existentiella problem: Han tycker att det är fel att äta människor och vill inte vara fast i en ruttnande zombiekropp utan han längtar tillbaka till det liv han hade innan undergången.
Det finns en människogrupp som är ute efter mediciner men deras uppdrag går självklart fel och R och diverse andra zombier dödar självklart en hel del av dessa människor på jakt efter mat. R äter upp en kille som heter Perry och därav ärver han Perry’s minnen, känslor och tankar. Därför så blir han tydligen kär i Perry’s flickvän Julie. Julie är en av de få överlevande efter den här händelsen men hennes förvirring blir stor när zombien R helt plötsligt börjar prata med henne och framförallt att han försöker skydda henne ifrån de andra zombierna.

Detta skapar en helt otroligt fånigt plot som inte ens borde haft chansen till att bli en spelfilm. För ni förstår var de tar historien härifrån. Det är ingen spoiler för filmens tagline förklarar perfekt vad resten av filmen handlar om.

“He’s still dead but he’s getting warmer”

Man måste vara komplett hjärndöd (Skämtet är medvetet) om man tycker att det är en bra idé att bokstavligt talat spoilera hela filmen. Inte bara genom de officiella trailers som visas utan hela filmen spoileras med filmens tagline.

Nicholas-Hoult-and-Rob-Corddry-in-Warm-Bodies

Jag behöver väl inte ens nämna att all zombiemytologi du någonsin har lärt dig har ingen som helst ståndpunkt här. Bara det faktum att filmens flashback-scener utspelas när R äter hjärna bevisar att Isaac Marion som skrev boken verkligen hatar zombies. Jag kan köpa många saker när det gäller sci-fi, skräck eller fantasyfilmer men att likt Twilight förstöra så mycket utav monstermytologin så är det inte så konstigt att människor som gillar zombiefilmer blir förbannade när de ser skräpet som är Warm Bodies. Jag kan tänka mig att människor som inte har någon insyn i hur zombies fungerar kommer antagligen inte bry sig lika mycket som jag. Det hör väl till att jag längtar så mycket efter en vettig zombiefilm. Oavsett om det är en komedi eller inte så tycker jag att filmmonster har fått ett otroligt dåligt bemötande de senaste årtiondet.

Det finns dock lite intressanta aspekter med den här filmen. Zombier kan tydligen byta skepnad. I början utav en kropps infektion så är det den “Snabba och arga” zombien som vi får se, inte helt olikt den typ utav zombie som blev populär iochmed 28 Dagar senare. Efter en tids föruttnelse så blir de den långsamma, stönande zombien som egentligen räknas som den klassiska zombien. Efter ytterligare en tid så blir de någon typ utav skellettzombies som enligt historien i Warm Bodies ska vara betydligt farligare än någon annan zombie. Vilket är inte direkt sant då dessa skellettzombies är betydligt mer lättdödande än något annat.

Trots några få intressanta ideér så faller filmen på en otroligt dålig produktion. Den är inte snyggt filmad, skådespelarna som ska spela människor är mer livlösa än de som spelar zombies. Det är ett tecken på en väldigt dålig film när zombierna känns mer trovärdiga än vad de mänskliga karaktärerna gör. För att inte tala om att manuset är så dåligt och förutsägbart så att det blir fånigt. Stephenie Meyer är känd för att kopiera en hel del händelser ifrån moderna filmer och böcker iochmed Twilight-sviten men när Isaac Marion skrev Warm Bodies så stjäl han friskt blandannat ifrån kristna historier och även en hel del Shakespeare. Filmens klimax är tillexempel något vi har sett i tiomiljoner filmer innan denna.

WARM BODIES

Jag hade inte för mycket förväntningar på Warm Bodies men det bevisade sig att den var betydligt sämmre än vad jag hade förväntat mig. Man kan skylla på att den är en komedi men problemet är att filmen inte är rolig. Den är lika rolig och berikande som alla dessa Not Another-filmer som aldrig vill sluta förtvina våra sinnen. Alla skämt är bara dumma och idiotiska. Jag kan tycka om vissa ideér de hade med filmen men i det stora hela så är detta en film du inte borde se. Detta är något utav det sämsta jag har sett på en mycket lång tid. Jag hade en betydligt mer njutbar filmupplevelse med Twilight: Breaking Dawn part 2 än vad jag hade med det här skräpet. Det var en och en halv timme tortyr.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg1
Vissa intressanta ideér som tyvärr blev bortspolade. M83 har med sin mästerliga låt Midnight City med i en scen.
Allt. Det är fånigt hur otroligt dåligt producerat den här filmen är.

Warm Bodies är något utav det sämsta jag har sett i hela mitt liv och ni som har följt Megazine ett tag inser magnituden av det.
[/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.